Çiftlik Bank davasında yeni gelişme: Tosuncuk’un kara kutusuna tahliye kararı

İHA

Çiftlik Bank davasında tutuklanan ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın ve ağabeyi Fatih Aydın’ın da aralarında bulunduğu 20 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Mehmet Aydın, ağabeyi Fatih Aydın ve Osman Naim Kaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanırken, sanık avukatları salonda hazır bulundu.

“Biz suçlu olsak bile ödemeler yapılacak”

Tutuklu sanık Mehmet Aydın savunmasında, “Bizim Türkiye’de 100 tane şirketimiz var. Devlet tarafından kesilen cezalar, bilişim şirketine kesildi. Game ve Dora gıda şirketlerinin devlete herhangi bir borcu yok. Mal varlıkları itibariyle müştekilerin zararları karşılanabilir. Kayyumlar tarafından şirketler yönetilirken ödemeler yapılabilirdi. Biz suçlu olsak bile ödemeler yapılacak. Tahliyemi talep ediyorum.” dedi.

“Uruguay’da kara para aklanmasına yardımcı olmaktan 4 yıl 6 ay hapis cezası aldım”

Osman Naim Kaya ise, “Ben Uruguay’da kara para aklanmasına yardımcı olmaktan 4 yıl 6 ay hapis cezası aldım. Cezamı çektim. Benim Türkiye’de açılan davadan dolayı, yurt dışında kaçak olma durumum söz konusu değildir. Benim iadem için yapılan tüm yazışmalara Uruguay Devleti cezamın infazı nedeniyle iade edilemediğim hususunda cevap vermiştir. Bu cevaplar Dışişleri Bakanlığı’ndan alınabilir. Ben bu aşamada tahliyemi talep ediyorum.” dedi.

Tahliyesine karar verildi

Mahkeme heyeti, Fatih ve Mehmet Aydın’ın tutukluk halinin devamına karar verirken Osman Naim Kaya hakkında ise suçun vasıf ve mahiyetinin değişme ihtimali, delillerin toplanmış olması ve delilleri karartma şüphesi bulunmamasını dikkate alarak tahliyesine karar verdi.

Duruşma, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 5 ayrı iddianamede; Çiftlik Bank’ın kurucusu ve ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın ile ağabeyi olan Fatih Aydın hakkında ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme’, ‘Bilişim sistemlerini araç olarak kullanmak suretiyle nitelikli dolandırıcılık’ ve ‘Ticari şirketlerin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık’ suçlarından toplam 86 bin 114 yıla kadar hapis cezası istendi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir